關於我們收藏本站
搜索
查看: 19056|回復: 139

[公告] [重要] 積分制度改革

校長

總積分排名13

近日,有不少客戶讚我既服務好過某些代購商,雖然我心底裡好開心,但唔會驕傲。太多野都商業化,漸漸地失去用戶體驗,而我既服務雖然含有商業成份,至少水份無咁高,你幾時見過有店鋪負責人直接俾你直線聯絡方法或者私人手提俾你?我之前聯絡客戶所用電話正是自己既手提號碼,好多負責人可能怕自己服務差而唔提供俾客人,但我深信自己既服務超過客戶既期望,所以我訓教都唔會息電話,亦唔怕半夜有唔滿意服務既客人打黎騷擾。

關於論壇積分制度既問題。我一直都想突破默認既積分制度,所以再一次調整積分計算方法,回帖唔再有積分,我唔想學生網好似其他論壇咁有一大堆垃圾留言,同時希望想改變既定既論壇制度(呃Post-->獲取積分-->下載資源、睇帖)。

我覺得一個好既論壇係講求互動同資源更新,唔係得懲罰,所以積分達250既會員(用戶組為頂尖學生),可以用積分換取一年贊助會員會籍。當然,如果你係CD-Rom既話,亦可以選擇贊助我地以換取會籍。

附件:積分制度改動

用戶組改變
基於學生網唔係積分主導的論壇,所以大刀劈斧地把30個頭銜調整至6個,如下:

積分策略
總積分= 學分

賺積分:
項目內容獲取積分
每日登入 +2優點
發新主題 +2優點
評為精華 +20學分
設置頭像(一次性) +5學分
郵箱認證(一次性) +10優點

其他變動:
  • 所有普通用戶組無法設定簽名
  • 所有用戶組的權限大致相同,只有頂尖學生可行使評分權
Do one thing at a time, and do well.
-
頭像被屏蔽

禁止發言

總積分排名100+

-

訓導主任

總積分排名3

成长值: 2965
as68566113 發表於 18-2-14 04:46 PM
為什麼我設置了頭像 沒有獲取5學分?
同埋我現在在論壇內也不能留言,要怎樣才能升級成準入學生? ...

您你!請問你設置頭像後有沒有去"還任"呢?  希望幫到你
-

準入學生

總積分排名100+

請問什麼叫還任?
-

校長

總積分排名13

as68566113 發表於 18-2-14 04:46 PM
為什麼我設置了頭像 沒有獲取5學分?
同埋我現在在論壇內也不能留言,要怎樣才能升級成準入學生? ...

http://passhk.com/home.php?mod=task
接受論壇任務,上傳頭像後按領取獎勵即可。
Do one thing at a time, and do well.
-

準入學生

總積分排名100+

我系積分改變之前已經完成佐上傳頭像既任務
而家再睇多次都系已完成
但系個5分就冇佐?
點搞?

webmaster  已經人工加上。  詳情 回復 發表於 24-2-14 09:48 AM
-

校長

總積分排名13

ritaeggb 發表於 23-2-14 07:20 PM
我系積分改變之前已經完成佐上傳頭像既任務
而家再睇多次都系已完成
但系個5分就冇佐?

已經人工加上。
-

準入學生

總積分排名100+

感謝你的提問 我也跟你一樣的問題 已解決……
-

臨時學生

總積分排名100+

本人己郵箱認證(一次性)         但沒有+10優點
-

準入學生

總積分排名100+

本人己郵箱認證(一次性)         但沒有+10優點

我也是

webmaster  已經手動幫你加上,請查收。  詳情 回復 發表於 15-5-14 01:43 PM
-