關於我們收藏本站
搜索

校長

總積分排名15

序:香港玩家可以用BABI點數或以PAYPAL購買台服的點數(聯盟幣),但是用那一種方法購買會比較便宜呢?既然沒有網站進行這方面的研究,那麼我就親身計一計。

首先,我們先看看價目吧!

BABI 點
$61.5  = 370聯盟幣
$123 = 745聯盟幣
$245 = 1510聯盟幣
$613 = 3850聯盟幣

PAYPAL
$100TW = 140聯盟幣
$250 TW = 370聯盟幣
$500TW = 745聯盟幣
$1000TW = 1510聯盟幣

匯率:我於2月7日從PayPal購買的匯率為 1 HKD = 3.65684TWD。
以1510聯盟幣為例,用BABI點數購買需要$245HKD,而Paypal購買則要$273 HKD。
結果都好明顯,用babi買1510聯盟幣便宜28$。

變數:
如果匯率不變下,Babi點數會比較便宜。
因為Babi的匯率為 $1000TW/ $245HKD = $4.0816TW/HKD
如果PayPal的匯率大於4.0816的話,才會比Babi點數便宜。

參考連結:
以下連結是構成本主題的重要資料。
1) [親測]如何以PayPal在台服英雄聯盟買貝殼幣
Do one thing at a time, and do well.
-

資優插班生

總積分排名100+

資料已經過時了:Q
BABI匯率已經變了
現在用PAYPAL買才是最便宜

(上次買了123卻轉不夠745的人路過)
-

校長

總積分排名15

lawgg 發表於 2013-6-10 01:54 PM
資料已經過時了
BABI匯率已經變了
現在用PAYPAL買才是最便宜

BABI個點數唔係FIXED 架?仲會變咁怪既…:funk:
Do one thing at a time, and do well.
-

資優插班生

總積分排名100+

webmaster 發表於 2013-6-10 03:04 PM
BABI個點數唔係FIXED 架?仲會變咁怪既…

我都係上次中左伏之後先知唔係
原本用開$123 點知有次轉完得6XX ,唔夠700
我原本仲以為$123個數咁零星係專俾LOL用
-

資優插班生

總積分排名100+

Babi 兌換額都變,又唔通知,擺明坑人
-

臨時學生

總積分排名100+

比佢呃左次
-